Homestay Taiping

14 09 2009
 image

Homestay Taiping

Homestay Taiping terletak di bandar Taiping, Perak. Homestay Taiping menawarkan pakej penginapan yang berbaloi. Sudah tentunya Homestay Taiping selesa dan aman. Pelbagai aktiviti anda boleh lakukan di kawasan laman Homestay Taiping. Anda boleh berbeku, sukaneka, acara kenduri dan lain-lain. Bandar Taiping adalah merupakan destinasi pelancongan popular di Perak.
Penginapan Homestay Taiping berdekatan dengan kawasan pelancongan Zoo Taiping, Safari Taiping, Taman Tasek Taiping dan banyak lagi.

Bandar Taiping merupakan bandar yang terkenal mengenai tempat yang terkenal mengenai hujan. Homestay Taiping sudah tentu menerima banyak hujan juga. Selalunya hujan akan mencurah pada waktu petang. Anda boleh menikmati suasana hujan yang nyaman sekali.

Homestay Taiping

Homestay Taiping menawarkan perkhidmatan Homestay yang terbaik di Bandar Taiping. Homestay Taiping serba lengkap cukup memuaskan kesemua pelanggan yang datang menginap di Homestay Taiping.

Lokasi Homestay  Taiping

Homestay Taiping berhampiran dengan Bandar Taiping menjadi pilihan ramai. Jarak Homestay Taiping dengan Bandar Taiping cuma 5 kilometre, Bandar Kamunting 10 kilometer, Pekan Changkat Jering 3 kilometer. Sudah tentu ianya memudahkan anda bila anda menginap di Homestay Taiping.

Homestay Taiping menawarkan perkhidmatan rumah tumpangan pada budget yang amat sesuai dan ianya tidak membebankan.

Apa Yang Menarik Di Bandar Taiping

1. Sudah tentu pasal makanan, lokasi Homestay Taiping yang berdekatan dengan pusat pengeluaran buah durian yang terbaik di Malaysia. Bukit Gantang dan Batu Kurau adalah pusat pengeluran buah durian terbaik di Malaysia dan Dunia.

Makan durian … bila tu ?? Untuk pengetahuan anda lokasi Homestay Taiping berdekatan dengan Bukit Gantang, salah satu pengeluar durian yang terbaik di Malaysia dan dunia.

Petua untuk menghilangkan kepanasan selepas anda menjamu selera, masukkan air bertapis kedalam pangsa durian, kemudian anda minum. Insyallah mujarab.. petua orang-orang tua dahulu.

2. Zoo Taiping, merupakan zoo tertua di Malaysia. Terdapat pelbagai haiwan yang menarik dan esotik. Zoo Taiping setiap hari dari jam 8.30 pagi hingga 6.00 petang.  Bayaran masuk untuk Zoo Taiping  Dewasa Rm 12.00 dan kanak-kanak Rm8.00. Kamera video tidak ada bayaran di kenakan. Kemudahan tren untuk pengangkutan di dalam Zoo Taiping ada di sediakan.

3. Night Safari Taiping merupakan salah satu kenapa anda perlu bercuti bersama keluarga di Homestay Taiping. Anda dapat melihat habitat haiwan pada waktu malam. Dibuka pada jam 8.00 – 11.00 malam setiap hari. Bayaran masuk Dewasa Rm 16.00 dan kanak-kanak Rm 10.00. Kamera video tidak di kenakan bayaran.

4. Mee Udang. Homestay Taiping sudah tentunya berdekatan dengan pusat mee udang, yang terkenal dan menjadi buah mulut orang ramai. Terdapat gerai dan restoran yang menyajikan mee udang segar, sumber hasil laut dari Kuala Sepetang. Sekali makan sudah tentu anda ingat lagi. Jangan lupa untuk merasakan mee udang Kuala Sepetang.

Advertisements

Actions

Information